Thursday, August 11, 2011

Beraya Sejenak Bersama Blog Gadis Butterfly


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. tag 5 orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...

tiefazatie...

lynn azlina...


4. komen kat komen box...done...



due date 24.08.2011...

nak join...klik picture...



tiger butterfly..lawa kan??


10 jenis makanan raya :
  • putu mayam...
  • kari ayam...
  • lemang...
  • rendang daging...
  • ketupat palas...
  • biskut kacang...feveret...
  • biskut jem tart...
  • biskut sarang burung...
  • biskut cornflakes...
  • biskut suji @ arab...

pengalaman masa raya...

selalunya kami celebrate hari raya kat umah nenek kat klang...orang lain smua balik kampung...kami balik bandar...heheh...kalau sempat...kami akan shopping raya last minit kat Jalan TAR...selalunya kami tidoq lewat pagi...tolong nenek tukaq curtain...pasang cushion cover...kemas apa yang patut...

pagi2 raya smua sibuk beratuq depan toilet...nak mandi dan p masjid tuk semayang raya...sapa yang tak p tu...kena iron baju...macam saya...pagi2 tu iron baju hubby dan anak2...

lepas mandi...kami smua pakai baju baru dan makan putu mayam ngan kari ayam...sedappp...pastu bila smua dah balik baru bersalaman mintak maaf...kalau nak bagi duit raya...saya terima ja...heheh...

pastu barulah bertolak ke brickfields...ziarah kubur atuk ngan nenek...lepas tu baru ziarah umah saudara mara...selalunya raya pertama kami ziarah sebanyak umah yang sempat...raya kedua...ketiga...kami banyak p jalan2 pusing kl...


3 Kata² Orang:

GaDis BuTtErFLy said... [RePLy]

salam ziarah dr gadis butterfly, maaf ye tp pic butterfly tue sepatutnya di linkkn pd entry contest tue... contohnyer mcm nie ye
http://snfajariah.blogspot.com/2011/08/contestberaya-sejenak-bersama-blog.html

maaf sbb menyusahkan tp tq sangat2 sbb sudi join contest nie :)

EjAt_mU89 said... [RePLy]

jln2 cni

GaDis BuTtErFLy said... [RePLy]

terima kaasih sbb sudi join contest nie..
-checked-

LuaHKaN PeRaSaaN aNDa