Sunday, July 31, 2011

SaLaM RaMaDHaN...



Seribu senyuman
belum tentu
menawan hati

satu jelingan sudah cukup
menimbulkan rasa benci
membina
mengambil masa
meruntuh sekelip mata


Selamat
Menyambut
Ramadhan.

Maaf Zahir dan Batin.

Semoga Ramadhan membawa keberkatan dan mengukuhkan ukhwah yang terbina.


*copy from email...*



GA D'QISTEE BEAUTY & RAYA AIDILFITRI


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2.
buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...


4. komen kat komen box...done...

nak join??

klik sini...


Antara HADIAH tuk kawan2 yg btuah spt berikut...;









Kami Datang Nak Duit Raya..


syarat2nya ialah...

1.
buat entry...gunakan title yang diberi...done...

2. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...



3.
tag 2 orang bloggers...

cute mum...

bambam...


4. komen kat komen box...done...


due date 25.08.2011...



*pic credit google...*

KAMI NAK DWET RAYA DAN KAD RAYA DARI DIYAN


syarat2nya ialah...

1. jadi follower ketiga2 blog...add dalam bloglist...done...


2.
buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...



4.
komen kat komen box...done...


due date belum decide lagi...


Anniversary Giveaway 2011


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...LIKE fanpage...done...


2.
buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...



4.
komen kat komen box...done...


due date 31.08.2011...


'LIKES' Marathon Give Away Contest (FB)

Wanna try your LUCK?
Contest : 25 July - 31 July 2011
Winners will be announce on 1 August 2011 :)

Three Lucky winners will get these 'souvenirs' for absolutely Free!
1. Madagascar gown 2. USS fridge Magnetic 3. I love USS key chain
What you must do? Okay, you have just to DO these THREE EASY steps;

STEP 1
1. Like Page http://www.facebook.com/adhadimohd

STEP 2
2. Like Photo Ini : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=240798975931580
(*nama dipilih dari senarai yang likes photo ini ||mesti guna FB; likes through FanPage tidak dibenarkan)

STEP 3
Publish this in your blog.

PLEASE : We only need real people that means NO Pengundi Hantu!!



1st Anniversary Giveaway + Lucky Draw Contest






(Please click on the picture for larger image.)
Option B: Blogger
Step 1: Become one of our blog followers.
Step 2: Blog about this contest and link back to this post.
Step 3: Email us with your Name, Link of your post, Contact Number and Mailing Address.

AND Yes! You’re DONE! We’ll send you the Early-Bird Gift* as soon as possible and you will also receive 1 lucky draw entry for the Grand Prizes draw.
*Valid for 1st 25 Blog entries only. 1st come, 1st served basis!



due date 18.08.2011 11.59pm...


Krafaina's 2nd Giveaway


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...add dalam bloglist...done...


2.
buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...

http://1.bp.blogspot.com/-vWAv5_Utc6M/Ti0zjyuCgiI/AAAAAAAAAPU/fqkXdoTNr0U/s1600/baner+2nd+GA.jpg

4.
tag 3 orang bloggers...

cute mum...

bambam...

nana...



5. komen kat komen box...done...


due date 07.08.2011 11.00pm...


Saturday, July 30, 2011

HAYA MUSLIMAH ONLINE BOUTIQUE


STICKY POST ENTRY SAMPAI 30.07.2011

syarat2nya ialah...

1. jadi follower kedua2 blog...done...


2.
buat sticky post entry...gunakan title yang diberi...done...



3. komen kat komen box...done...


due date 30.07.2011 11.00pm...


Segmen : BEN ASHAARI dan BLOGGER ..


syarat2nya ialah...

1.
copy header...buh kat entry dan linkkan...done...




2. buat entry...tajuk bebas...done...

3. upload best pic...done...

due date 30.07.2011 10.00pm...


aku dah lama tak join segmen BA...lama sungguh...tapi kali ni saja ja nak memeriahkan segmen...boleh kan??

so...aku buh 1 picture ni k...aku suka sangat...sampai jadi wallpaper computer kat office...lappy...dah handphone...dahsyat kan...



picture ni aku amik masa bercuti kat batu feringghi jun aritu...aku snap guna samsung galaxy si9000 hubby aku...lawa kannnnn?? =)


IDA : BLACK AND WHITE CONTEST


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...(optional)

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...


3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...




4. tag 2 orang bloggers...done...(optional)

cute mum...

bambam...


5. komen kat komen box...done...


due date 12.08.2011 11.59pm...






picture masa pertunangan adik aku 4 jun 2011 aritu...aku yang duduk sebelah kiri adik aku...kami anak beranak semua pakai sedondon warna hijau / oren...

CONTEST HITAM PUTIH ITU RETRO QILAKIN


syarat2nya ialah...

1. jadi follower kedua2 blog...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...


3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...



4. tag 2 orang bloggers...done...

cute mum...

bambam...


5. komen kat komen box...done...


due date 30.09.2011...






picture masa pertunangan adik aku 4 jun 2011 aritu...aku yang duduk sebelah kiri adik aku...kami anak beranak semua pakai sedondon warna hijau / oren...




LaYaN HeLL'S KiTCHeN KaT YouTuBe...


ari jumaat malam dari kui 8.00 sampai 10.00pm aku selalu tengok Hell's Kitchen...

kat Astro channel 711 kut kalau tak salah...

season 8 dah tamat...

kali ni depa buh season 6 plak...

tapi aku rasa smua chef cam tak ok ja...

ish...

camna depa choose 16 orang ni...



episod semalam ada sorang chef tu nak gaduh ngan chef ramsey...

ek elleh...

blagak plak mamat tu...

tapi...

sambungan kena tunggu minggu depan...

ish...

takleh jadi...

so...

arini layan youtube...

padan muka mamat tu kena kick out...



aku tak brapa suka part depa cakap bahasa kasaq tu...

just suka tengok depa masak...

tapi tak sebaik Masterchef Australia...

dalam masterchef jarang aku dengaq peserta cakap kasaq2...

hmmm...

adat...



ps : hanya aku sorang yang tengok gambaq2 ni...

anak2 layan drama kat tv satu lagi...

=)


.ecadwinkyasha's giveaway.


syarat2nya ialah...

1. buat entry...gunakan title yang diberi...done...


3. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...



3. komen kat komen box...done...


due date 08.08.2011 12.01pm...


Like & Dapat Hadiah by PinkUmmi


syarat2nya ialah...

1. buat entry...done...


3. copy header...buh kat entry dan linkkan...done...



3. LIKE fanpage...done...

4. LIKE picture...done...

5. tag 5 orang bloggers...done...

cute mum...

nana...


aanie...

bambam...

MJ...



6. komen kat komen box...done...


due date 28.08.2011...

Friday, July 29, 2011

GIVEAWAY Special KECHIK ITU COMEL


syarat2nya ialah...

1. jadi follower & LIKE fanpage...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...


3. copy header...buh kat entry dan linkkan...done...


Kechik Itu Comel

4. komen kat komen box...done...


due date 14.08.2011 11.59pm...




hadiah pertama



hadiah kedua



Nea Flerida nak bagi hadiah!!


syarat2nya ialah...

1. buat entry...gunakan title yang diberi...done...


2. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


♣ bunga-bunga kehidupan ♣

3. LIKE fanpage...done...

4. LIKE picture...done...

5. komen kat komen box...done...



due date 30.08.2011...

aLHaMDuLiLLaH...ReZeKi LaGi...


alhamdulillah...

still ada rezeki lagi arini...

kali ni menang GA LIKE N MENANG MAMA RAYYAN...

5 orang pemenang akan memenangi sehelai shawl...

bestnya...

klik sini tuk tengok full result...


thanks mama rayyan...

=)



contest : loving couple


syarat2nya ialah...

1.
jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...



4.
tag 3 orang bloggers...done...

cute mum...


MJ...

nana...


5. komen kat komen box...done...


due date 03.08.2011 1.00pm...


kalau nak cerita balik...memang panjang la entry ni...takpa...saya try pendekkan...antara salah satu kenangan yang buatkan saya terharu...

kami bercinta long distance...saya di penang...hubby di johor...masa tu saya form 5...hubby...panggil hubby je la noo...hubby dah keja...dia yang selalu tepon masa bercinta dulu...tanya khabar...itu...ini...orang dah keja...takpa la...saya student lagi...*cehhh...alasan...*

masa birthday saya yang ke-17...hubby belikan saya hadiah...tak sangka pulak hubby sanggup belikan hadiah yang mahal camtu...memang terharu...hubby cakap ngan mak dia nak belikan tuk kawan...*ooooo...tipu yaaaa...*

saya dapat jam jenama Guess...tak penah dapat hadiah mahal camtu...lepas dapat...cam tau2 plak hubby kol dan tanya...dah dapat hadiah tak...saya sebek...nanges...hahah...lawak lak...ada lagi jam tu sampai lani...dari tahun 1997 ~ 2011...penah pecah cermin skali...jam terjatuh...terus kol hubby bagitau...nanges lagi...hahah...jam still ok...dah tukaq cermin...tapi taktau la waterprooffff lagi ka tak...hmmm...



semoga perkahwinan kami berkekalan hingga ke syurga...amin...pssttt...tahun ni dah 10 tahun kami kahwin...ada 2 anak perempuan dan 1 anak lelaki... =)




Giveaway Jom Like ! Jom Join !


syarat2nya ialah...

1. buat entry...done...


2. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...



3. LIKE fanpage...done...

4. LIKE picture...done...

5. komen kat komen box...done...



due date 30.07.2011 12.00pm...