Tuesday, November 30, 2010

RaGaM aNaK² aKu...

aku ada 2 anak pompuan...
Nur Farhanah 8 tahun n Nur Faizah 6 tahun...

anak
² aku lani pandai mekap²dari aku...
hmmm...
jangan xtau...
lepas mandi...

pakai baju lawa²...
lipstik, eyeliner, eyeshadow, blusher, perfume, deodorant...
rambut pun nak ikat kot ni laa...kot tu laa...
complete...

*ni mungkin blajaq masa p kl*

masa aku kecik...
memang aku suka main mekap mak aku...
shhhhh...
tapi tu masa kecik...
dh masuk form 1...

aku dh x minat nak mekap...
lani kalau nak pakai pon sket² ja...
=)


aku siap main ngn subang gantung...
subang kepit...
walaupun lubang tinga tutup...
aku cucuk balik...
time tu x rasa sakit...

sebbek depa x minat ngn subang² ni...
=)

anak laki Muhammad Faisal obsessed ngn iron man...
asek mintak abah dia belikan iron man besaq yang ada lampu kat dada, tangan, mata...
mana nak cari...
sebbek aritu jumpa kat Tesco Cheng...
hubby beli 2 jenis...

hitam n merah...

tu lah 'twins' yang dia bawak sampai tempat tdo...
hmmm...

1st Lucky Draw by HEZE SUZE

jom join...

syarat² penyertaan...
1. mesti jadi follower...done...id 441 Fadzillah Kamarudin...
2. wat 1 entry...done...

3. letak banner kat sidebar linkkan ke entry contest...done...
4. tag 3 orang kawan...
cik sukamakan...
ana d'skodeng...
diana...

5. tinggalkan komen kat komen box dan email address skali...done...

hadiah...
RM50.00

due date 30.11.2010 5.00pm...

1'st GA CIKGU CT JUNIOR

syarat² penyertaan...
1. mesti jadi follower...done...
2. linkkan blog CT kat blog list...done...
3.
buat entry dan linkkan ke entry contest...done...


4. bagi ucapan...jom join contest dari CT...mana tau boleh dapat adiah best²...done...
5. tinggalkan komen kat komen box...done...
6. due date 31.12.2010...
7. pemenang akan diumumkan pada 01.01.2011...
8. GA terbuka pada warganegara malaysia ja...ok...

“GA Teka & Menang Ibu3A”

jom teka syiling...

syarat² penyertaan...
1. mesti ada blog...terpulang nak follow ke x...done...saya follow...
2. mesti guna title yang dibagi...done...
3.
letak banner kat entry dan linkkan ke entry contest...boleh teka 2 kali...done...

RM84.48
RM84.43

4. letak banner kat sidebar dan linkkan...done...
5. listkan blog kak yong lam blog list...done...
6. komen kat komen box sama
² dengan email address...
7. 2 peserta bertuah ja akan menang...

Monday, November 29, 2010

CUTE BABY CONTEST by PAPAMAMAZAKWAN

syarat² contest...
1. guna tajuk yang dibagi sahaja...done...
2. copy banner dan pastekan kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


3. printscreen blog yang diikuti...done...



4. buh 1 ja gambaq...done...



5. terhad tuk anak
² yang lahir tahun 2005 hingga 2010...
Muhammad Faisal Rahman Bin Farouk - 19 May 2006

6. kalu nak join lebih dari sorang anak...wat entry lain
²...

7. buh link kat komen box...done...

8. due date 27.11.2010 (9am) ~ 18.12.2010 (9pm)

CUTI_CUTI SEKOLAH G.A !

slalu nya mama adam yang join contest...
kali ni dia lak yang wat...
jom join...


syarat² penyertaan...
1. beralamat mesia...memang...
2. follow blog mama adam n lady_dyla...done...
3.
buat 1 entry...done...


4. buh banner kat sidebar n linkkan...done...
5. tag 2 orang...
ana d'skodeng...
cik sukamakan...
6. due date 31.12.2010 11.59pm...
7. hadiah?? masih dalam perbincangan...

aKTiViTi HuJuNg MiNggU...

slamat tengahari isnin...

aku pagi
² dh buka blog...
tapi...
aku x larat nak update...
saja blogwalking sana sini...

ari sabtu aritu...
kami smua p jogging kat Hutan Bandar Putra Kulai...
memang dh plan lama nak p sana...
tapi tiap
² kali nak p...
ujan turun...
kesian anak
² aku...
tapi alhamdulillah...
kali ni dapat p...
ujan jugak...
kui 2 lebih start...
kui 5 dh stop...

sampai sana ja terus warm up...
jogging seround...
aku jalan
² ja kat blakang...
heheh...
hubby aku dh brapa kali jerit suh aku lari...
aku lari skit...
jalan banyak
²...
=)

kat situ ada playground...
anak
² stop sat nak main boyan ngn gelongsoq...
aku, faisal ngn hubby continue...
faisal bawak bola sambil lari...
pastu mula la wat perangai...
nak main bola sepak lak...
layan je la...

bola ringan...
nak tendang kat hubby...
senget lak dapat kat faisal...
*pandai kan...salahkan bola*

malam tu mula la...
sakit badan...
wei...
sampai arini sakit lagi...
padan my face...
=(

ahad pulak kami makan ala
² banana leaf...
kari ikan tenggiri...
ikan goreng n taugeh n taukua goreng kunyit...
ada bubuq pulut hitam lagi...
yummy...

Sunday, November 28, 2010

SeLaMaT PaGi aHaD...

testing entry auto publish...

slamat pagi ahad...
wah wah...
dalam seminggu...
sehari ja aku dapat bangun tdoq lambat...
*jangan ikut, perangai x baik*

time ni la sebok nak basuh kain...
lipat...
iron...
ehh...
temporary xyah iron...
anak
² cuti skolah...

hampa masak pa wei??
slalunya ahad mak mertua aku yang masak...
aku cuti...
bestkan??
MySpace

Saturday, November 27, 2010

DeMaM...Ohh Noooooooo...

aku keja hafday arini...
bangun pg td tekak sakit...
badan panas...
alamak...
xmau demam...
xmau sakit...
x larat...
MySpace

bulan lepas banyak betul mc aku...
ish...
memang antibodi lemah betoi...

mungkin semalam mkn watermelon...
makan x hengat dunia...
dah tu...
tak minum ayaq...
susah betoi nak minum ayaq suam...
kalu nescafe...
lajuuuu ja...

*saja ja carik penyakit*

jom...
minum ayaq banyak
²...

hampa ada plan p mana
²?
share
² la ngn aku...




Friday, November 26, 2010

aDa KuaLiTi Ke TaK??

kebanyakkan peralatan elektrik lani memang ada remote control...
umah aku memang ada banyak...
tapi...
remote astro tu...
xtau kualiti apa la...

aku memang dh tukaq 3-4 kali dh...
asek pecah ja...
tambah2 lagi anak
² aku dh besaq...
lagi kasaq...
lagi cepat kena tukaq remote baru...

hubby ada kata beli remote yang original...
masalahnya...
satgi dapat kat tangan anak
² aku...
mau relai pulak...
x sanggup aku duit spend banyak
²...
tapi pakai sat ja...
ish...

lani pon dalam proses nak beli hat baru...
tu pon asek loooopa ja...
*dh terlampau byk makan semut la tu*

MySpace

SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

jom...
promotekan blog kat blog Ben Ashaari...
=)

cara
²nya...
1. buh header...done...

2. linkkan ke blog ben ashaari...done...
3. tajuk SAYA SUKA BLOG AWAK LA !...done...
4. pilih 5 blog yang korang suka...
5. explain skali...

  • blog cik sukamakan...blog adik aku...dia yang galakkan aku berblogging...idea dia x penah kering...memang kreatif...
  • blog ben ashaari...idea dia x pernah putus...memang ada aja update selalu...suka tolong bloggers baru... =)
  • nadia...dia antara blogger terawal aku add...memang keletah...
  • ana d'skodeng...ibu yaya...entri dia memang gila² cmtu...best...
  • otak ketat...aku x ingat dari mana aku jumpa blog ni...tapi memang best...aku baca entri dia...pastu follow...sambung baca sampai 1st entry...lawak...penah aku gelak sampai keluaq ayaq mata...
6. SAYA MENGETAHUI SEGMEN INI DARI BLOG http://www.benashaari.com/
7. komen kat komen box blogger yang hampa suka td...
" SAYA SUKA BLOG AWAK LA .. " dan tinggalkan link kat sana...done...
8. tinggalkan komen kat blog ben ashaari...done...

JuMaaT YanG AmaN...

selamat tengahari jumaat...

heheh...
masa cepat betul berjalan kan??

alhamdulillah...
arini x tesion macam ari² yang lepas...
kalu x...
memang teruk la...
dengan headache yang x abes²...
memang kena makan panadol jugak...
kalu x, melarat...
MySpace

minggu ni belum ada plan nak p mana²...
takut lak jadi cm mgu lepas...
jalan² cari makan sampai ke kluang...
betoila...
kami x jumpa kedai makan kat kulai...
MySpace

Thursday, November 25, 2010

SaKiT KePaLa...

hampa penah rasa x sakit kat dahi ngn blakang kepala??

kalau tension memang sakit weh...
minggu ni memang satu minggu yang memenatkan...
dan minggu yang menyakitkan kepala...
tambah
² lagi nak month end...
laaaagi banyak keja...
laaaagi berdenyut
² pala aku...

aku x buat account...
nasib baik...
memang aku x minat...
kalu x, memang boleh pengsan...
huhu...
MySpace

Giveaway Kecantikan #5

join contest dini pulak...

syarat² penyertaan...
1. jadi follower...done...id 929 Fadzillah Kamarudin...
2. buat 1 entry...done...


3. ada blog...warganegara mesia & alamat mesia...memang... =)
4. tinggalkan link kat komen box...done...
5. due date 27.11.2010 10.00pm...

2 pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah...
..

Wednesday, November 24, 2010

"kids & baby photo contest"


aku di tag...

join contest lagi...

syarat² penyertaan...
1. jadi follower...done...id 417 Fadzillah Kamarudin......
2. mesti tag 8 orang kawan...hah...mana nak cekau...huhu...
cik sukamakan...
nadhiera...

diana...
nazatul shima...
kak ain...
miza yusof...
lydia miza...
mekchu...
3. letak banner contest kat sidebar...done...
4. letak 1 gambar...done...

*faisal ngn abah aku masa raya*
5. letak link kat komen box...done...
6. title entry sama ngn nama contest...done...
7. wajib bagitau hadiah...hadiahnyaaa...jeng jeng jeng...earing dari lazo diamond jewellery...white gold...

due date 15.12.2010...dh extend dh...

Cik Warnida GiveAway

contest dari cik warnida sempena besday blog dia...

syarat² penyertaan...
1. jadi follower...done...id 564 Fadzillah Kamarudin...
2. copy pic dan wat entry...done...

3. tinggalkan komen dan tag 3 orang kawan...
cik sukamakan...
ana d'skodeng...
nazatul shima...

due date 01.11.2010 ~ 01.12.2010...

CONTEST PECAH TABUNG


cuba teka brapa nilai syiling lam botol nih??
hint : smua duit dua kupang...
=)

syarat² penyertaan...
1. jadi follower...done...id 118 Fadzillah Kamarudin...
2. tulis jawapan lam komen box...uiks...brapa ekk?? aku teka RM73.00...

due date 26.11.2010

Tuesday, November 23, 2010

giveaways...

jom join contest lagi...
kisz nak bagi 3 plushies tuk 3 pemenang bertuah mengikut kategori...
cute betul plushies
² ni...

syarat
² penyertaan...
1. jadi follower...done...id 653 Fadzillah Kamarudin...
2. tinggalkan nama dan blog kat komen box...done...
3. letakkan 3 gambar kiszydolls kat entry...







4. bagitau skali kategori mana yang hampa join kat komen box...

due date 10.12.2o1o...

WHooPs...AkU Di TaG...

whoops...
aku ditag oleh nadhiera...

1. Apa benda yang paling penting lam hidup korang?
henfon...

2. Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit korang sendiri?
Tudung kut...dh lama x shopping...

3. Di manakah tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
erk...ceq dh kawen la...dh nak masuk tahun ke-9... =)

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Ya...dengan Mr.Hubby...

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Insyaallah...hingga akhir hayat...amin... ^_^

6. Di manakah korang selalu berjumpa kekasih korang?
masa bercinta dulu...kat umah nenek... =P

7. Novel / buku / majalah terakhir yang korang beli?
sudoku for beginner...heheh...rasa cm dh gian ngn game ni...

8. Apakah nama penuh korang?
Fadzillah Binti Kamarudin...

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
Dua2 sama ja...

10. Namakan orang yang korang betul
² nak jumpa dalam hidup korang?
erk!! buat masa skang...x rasa cm nak jumpa sesapa pun...

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
Ya...

12. Di manakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
Jom p India...

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
ish...sensor la...

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?
Alamak...kawan adik aku...rajen hapdet blog...lawa...

15. 5 benda yang korang sangat sayang dalam hidup korang?
henpon c902...jam g-shock...perfume body shop...lappy hp... mp4 philip...

16. 3 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
For The Rest of My Life...Only Girl In The World...Fall For You...

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
05.12...celebrate kat umah ja...

18. 7 orang blogger yang korang nak tag?
cik sukamakan...ana d'skodeng...nazatul shima...GKSB...diana...kak ain...mekchu...

19. Cerita sikit blogger pertama yang korang tag
adik yang ketiga dalam kami 4 beradik...sangat suka makan...

20. ehh...dh abes...legaaaaa...

sapa
² yang kena tag tu...
jawab leklok k...
=P

::Contest Teka Kereta::

jom teka keta pulak...

cuba teka keta apa kaler merah tu...??
perodua myvi...

syarat
²nya...
1. jadi follower kat 2 blog faryza...done...id Fadzillah Kamarudin...

2. buat entry ringkas pasal entry...done...

3. letak pic kat entry ngn sidebar...done...
4. tinggalkan komen kat komen box...done...
5. teka skali ja...okeh...

due date...28.11.2010...

hadiah
²...
1. jawapan tepat n cepat...
2. follower ke sratos...
3. follower bertuah...

"MUSH 1st Giveaway"

Mush mengalu²kan smua tuk join contest nih...
mai la...
ramai
² pakat join sama...

syarat
²nya...
1. buat entry...letakkan gambar dan linkkan ke blog http://www.mushpunyer.blogspot.com

2. letakkan gambar kat sidebar dan linkkan ke http://mushpunyer.blogspot.com/2010/11/mush-1st-giveaway.html

3. jadi follower...done...id 194 Fadzillah...& mesti like facebook page KUTU PINGGAN MANGKUK...done...

4. tag 3 orang blogger...
cik sukamakan...
ana d'skodeng...
nadhiera...

5. tinggalkan nama & link kat komen box ...

due date pada 15.12.2010...10.00pm...

hadiah??
best
² belaka...
baca kat page Mush tu k...
=)

SAHABAT BLOGGER GIVEAWAY

jom join GA Lydia Miza pulak...

syarat
²nya ialah...
1. peserta yang ada blog...blogspot saja...
2. jadi follower...done...
3. copy paste gambar GA ke entry and sidebar dan linkkan ke blog miza-zairi.blogspot.com...done...

4. buat entry bertajuk Sahabat Blogger Giveaway...done...
5. tag 3 orang sahabat...
cik sukamakan...
ana d'skodeng...
nazatul shima...

5. tinggalkan komen di ruang komen dengan link skali...done...

GA bermula dari 21.11.2010 ~ 12.12.2010...

pemenang akan dipilih melalui cabutan...
hadiahnya...
jeng jeng jeng...
makeover blog dari pihak Eija Design...
waaaa...
nak nak nak...

MaJLiS HaRi TeRBuKa...


hari ahad aritu
...
tadika anak aku yang kedua ada buat hari terbuka...
anak aku ada terlibat...

dia kena menari...
lagu 'saya ada kuda'...

lepas tu ada a
cara penyampaian hadiah...
anak aku dapat 1st tuk tulisan jawi...
lagi satu adiah consolation...
dapat tempat ke8 dalam kelas...

*lis
t pemenang...*

*prize tuk tuli
san jawi*

*consolation prize - tempat ke8*

*happy
ngn 2 adiah...*

*happy faces
...*

lastly...
kami smu a lom brekfes...
cari punya cari kedai makan kat kulai...
ada yang x buka...
ada yang x best...
kami terus lajak p Kluang...
heheh...

makan makanan banana leaf kat kedai ni...
sedap woo...

jauh sungguh kedai makan ngn umah aku...
=)

Saturday, November 20, 2010

JUST CORNER BO GIVEAWAY!

xmau cakap banyak²...
heheh...

syarat² contest...
1. jadi follower...done...id 177...
2. include blog ni lam bloglist...done...

3. letakkan GA image lam sidebar dan linkkan ke entry...done...
4. buat entry GA ni...done...
5. mesti ada picture GA dan link kan ke entry...done...

6. referer saya...aanie...

hadiah
²...
1 tuk pemenang...

1 tuk top referer...

due date 30.11.2010 12.00pm...

aNNiVeRSaRy GiVeWaY..!!

join contest...
anniversary giveaway...
sempena anniversary ana (penganjur)...


eh ehh...

kalau menang boleh jadi adiah besday aku kan...

besday aku juz around the corner...

anniversary aku pun just around d corner...
heheh...


so...
syarat
² nya ialah...
1. jadi follower...done...id 403...

2. copy paste entry dan wat banner kat sidebar...done...


3. tag 2 orang kawan...
cik sukemakan...

ana d'skodeng...


4. tinggalkan komen kat komen box...
5. keputusan akan diumumkan pada 28.11.2010...

hadiah² nya ialah... jeng jeng jeng...
1st prize...



2nd prize...


due date pada 26.11.2010, 11:59pm...
cepat join...
still ada masa...

GoOd MoRNiNg SaTuRDaY...

sabtu yang ceria...
=)

arini keja hafday...
pastu cuti 2.5 ari...
isnin johor public holiday...
boleh rehat
²...

cuti skolah dh start...
buat masa ni xdak plan nak p mana
² lagi...
cuti aku dh abes...
tgu taun depan lak...
hubby kata nak kena clear leave...
tgk la maybe ada seprais nak bawa kami p jalan
²...
MySpace
*x ayu sungguh senyuman tu*

hampa smua ada plan nak p mana² x??
share² la ngn aku...
MySpace


Friday, November 19, 2010

HiSh...

entry aku yang tengah marah...

awat ekk...
customer tempat aku keja ni pandai berdrama...
tau wat keja tapi berlakon mcm x reti wat keja langsung...
wahh...
brapa lama leh tahan weh...
satgi aku marah...
p mengadu pulak...


wahhh...
boleh migrain keja ngn orang cmni...
MySpace
dari sratos customer...

spuloh kot yang x reti bahasa...
ampehs...

bukannya aku x penah explain...
kami keja kat sini ada procedure...
kena follow kami punya procedure...
bukan depa punya style...
memang x boleh masuk pala hothakkk dia kut...

ntah ada selut ka apa...

boleh lak dia cakap...
u x payah ajar i...
u buat keja u...
i buat keja i...
this is really shut...
MySpace
ehh u...
u tu nak mintak tolong i tau x...
bongok...
sengseng...
ngokngek...
sengal...

MySpace

~ ViWy GuRliSh GiVe aWaY ~

lepas raya aji ni kan...
aku banyak join contest dari update blog...

sama jugak kan...
kira ada update gak...
heheh...

mana tau...

rezeki lepas raya...
=)

jom...
join contest lagi...

syarat
² nya...
1. jadi follower...done..id 94....
2. wat post pasal contest n tinggalkan comment...done...

3. letak banner kat sidebar...done...
4. tag 2 orang kawan...
cik sukamakan...
ana d'skodeng...

hadiah
² nya ialah...

tuk 10 blogger bertuah...
cepat
²...
sementara masa masih ada...

Thursday, November 18, 2010

CONTEST ‘LIKE..LIKE’


heheh...
sedap nama contest ni kan...
i like...
jom join...

syarat
²nya...
1. 'like' facebook...done...


2. dapat tau pasal contest ni dari mana...oops...sat nak cari balik noo... http://tiefazatie.blogspot.com/ ...done...

3. tinggalkan komen ngn nama facebook...done...

4. copy n paste entry lam ‘contest like..like’...sebarkan kepada bloggers lain...jgn lupa tulis aku sebagai referral k...


hadiah??
RM50.00 tuk referral tertinggi lam promotekan contest ni...

due date??
15.12.2010...