Saturday, April 30, 2011

Aien 1st Give Away Contest


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


4. tag beberapa orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...


5. komen kat komen box...done...



due date 20.05.2011...




Selamat Hari Lahir Yang Kedua Ammar Iman...Semoga Menjadi Anak Yang Soleh, Mendengar Nasihat Ibu Bapa dan Perintah Allah...Amin...


picture credit to google...


First GA Crazy Collection


syarat2nya ialah...

1. jadi follower kelima2 blog...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


4. tag 3 orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...


5. komen kat komen box...done...



due date 30.04.2011...


sejak berblogging dan join contest / GA...saya dah minat mengumpul FM...dah banyak koleksi FM yang dimenangi...semua rezeki dari join contest...ada yang saya beli...tapi tak banyak...



Friday, April 29, 2011

Miss Nadya Buat Giveaway Kali Pertama


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...


4. tag beberapa orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...

tiefazatie...

lynn azlina...


5. komen kat komen box...done...



due date 15.05.2011...


rasanya tiap2 tahun mak akan beli kek tuk kami adik bradik masa birthday...dah jadi kebiasaan...walaupun takdak hadiah (mak selalu bagi hadiah)...tapi kek tetap ada...heheh...

dah kawin pun mak dan adek bradek tetap send sms...kui 12.00am ja mula la sms masuk...

hubby dan MIL tetap belikan kek masa birthday...lepas potong kek kami akan pegi makan2 kat luar...tak kisah la McD, KFC, pizza...

tahun lepas special sikit sebab dapat hadiah dari hubby...memang tak sangka hubby belikan hadiah...masa tu hubby keja outstation...tapi memang hubby promised nak balik sebelum birthday saya...hubby balik 04.12.2010 kui 11 lebih...terus bagi kat saya 1 paper bag besar...



kat dalam tu ada singa, keychain tiger dan bunga...heheh...



memang terharu sungguh...tak sangka birthday yang ke-30 boleh dapat hadiah macam ni dari hubby...heheh...



GA Header & Template Blogspot!


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...


4. tag beberapa orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...

tiefazatie...

lynn azlina...


5. komen kat komen box...done...



due date 01.06.2011...

header blog impian...saya suka kalau header blog ada gambar family besar saya...family saya sendiri (hubby dan anak2) dan mak abah serta adik beradik saya yang 3 orang tu...bertuahlah saya kalau dapat header blog macam tu...kalau tunggu saya design sendiri...memang tak pandai...

2 sebab choose sebagai pemenang...
1. saya tak pandai design header blog...sampai sekarang masih kosong lagi...template pulak guna template blogspot...ada yang saya ubah skit2...
2. header alieff cantik dan unik...





GA SyahRidzeah


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...


4. tag beberapa orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...

tiefazatie...

lynn azlina...


5. komen kat komen box...done...



due date 02.05.2011 11.59pm...


contest teka destinasi INS


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


4. tag at least 3 orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...


5. komen kat komen box...done...



due date belum decide lagi...

saya teka pulau langkawi...


Contest: Are You Care Enough?


Who could enter this contest and how? I would say everyone. You don’t have to be my follower or anything (but if you do, that would be lovely). Just like my FB Page so that it would be easier for me to get in touch with you guys. For bloggers, you could perhaps do an entry about this and let me know about it. You could choose any picture from my blog (please go through the gallery) and pick one of your favourite and tell me why you choose that specific photo. I need to see your perspective, ideas or even opinion about the photo and maybe how I could make it more interesting in your eyes. You are allowed to copy that photo but strictly use it for this contest only! For those who doesn’t have blog, you could also enter the contest. Just do the same and send it to my email: yanie@chybeelila.com Feel free to write in English or Malay or both. I’m totally cool with that and don’t forget to state your name to prevent any difficulties.





i love this...contrast...at first glance it looks like a black & white picture...and the only coloured thing is you...heheh...then i realize it wasn't black and white picture...it was sooooo nice...white sky...pink flowers...and one happy person which is you admiring the scene...


1st Contest Dari Roroi Yang Ensem

syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...



4. tag at least 2 orang bloggers...done...

bambam...

lynn azlina...


5. komen kat komen box...done...



due date 05.05.2011 11.59pm...

jawab soalan...

1. staples @ dawai kokot...

2. Blog Roroi Boroi Yang Encem...



CONTEST GAMBOR PALING COOL.


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...


4. tag seramai yang boleh...done...

aanie...

bambam...

MJ...

tiefazatie...

lynn azlina...


5. komen kat komen box...done...



due date belum decide lagi...




picture masa sunset kat Marina, Melaka...cool kan??

BEEHA BEN : ETUDE HOUSE CONTEST


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...


Tujuan CONTEST ni adalah untuk memperkenalkan blog Beeha ni sendiri sebab next time Beeha nak buat Program Charity untuk MAKNA( majlis Kanser Nasional)



4. tag 2 orang bloggers...done...

bambam...

MJ...

5. komen kat komen box...done...



due date 07.05.2011...



bersama barang mekap...smua dari avon...memang sesuai ngan kulit saya...


Contest Blog Paling WONDERFUL


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...

4. tag 5 orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...

tiefazatie...

lynn azlina...


5. komen kat komen box...done...



due date 15.05.2011...


Thursday, April 28, 2011

DaPaT No 2...YeaY...


alhamdulillah...

rezeki lagi...

dapat no. 2 Koqin's 1st Give Away...

klik sini tuk tengok entry aku...


tadi tersenarai Top 9...



macam yang dijanjikan...

kui 5.00pm koqin akan reveal Top 5 pula...

alhamdulillah...

masih ada rezeki...

klik sini tuk tengok full result...




menang handmade calligraphy nama ngan a4 size frame...

thanks koqin...




iNGaT DaH HaBiS...TaPi...


hmmm...

macam yang aku kata dalam entry ni...

ingatkan dah abis rezeki menang GA / contest tuk bulan april ni...

tapi...

alhamdulillah...

menang lagi 1 GA...

GA Pick A Dress...

heheh...

klik sini...



ramai yang dapat...

nana, eb, cutemum...



dapat voucher...

leh p shopping...

heheh...

thanks dear...



Contest Love Song


syarat2nya ialah...

1. jadi follower (tak wajib)...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...



4. tag sorang bloggers...done...

aanie...


5. komen kat komen box...done...






lagu favourite...jom layan...




TEKA TEKI : APA YANG AKU TULIS TU??


syarat2nya ialah...

1. jadi follower kedua2 blog...done...



2
. komen kat komen box...done...


due date 01.05.2011...



LITTLE FINGERS MAY 2011 CONTEST


syarat2nya ialah...

1. warganegara malaysia dan beralamat malaysia...ok...

2. jadi follower...done...

3. copy banner...buh kat sidebar dan linkkan...done...


4
. komen kat komen box...done...


teka PERISA icecream FAV eB...

mix...vanilla + chocolate...



teka-teki rm10


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...done...

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan...done...


4
. komen kat komen box...done...




due date 08.05.2011...


asleenda 2nd Giveaway


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

3. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


4
.
tag sorang bloggers...done...

aanie...


5. komen kat komen box...done...




due date 30.04.2011...


Purplelicious-Love GiveAway


syarat2nya ialah...

1. jadi follower...done...

2. LIKE fanpage...done...

3. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

4. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


4
.
tag 2 orang bloggers...done...

aanie...

bambam...


5. komen kat komen box...done...




due date 17.05.2011 11.59pm...


MY SWEET MEMORY CONTEST


syarat2nya ialah...

1. jadi follower kedua2 blog...done...

2. LIKE fanpage...done...

3. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

4. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


4
.
tag 3 orang bloggers...done...

aanie...

bambam...

MJ...


5. komen kat komen box...done...




due date 25.05.2011...



masa ni kami bercuti di melaka...kami melawat taman buaya ayer keroh...suka sangat dengan picture ni...berlatarbelakangkan mini tugu negara, klcc dan jambatan pulau pinang...