Wednesday, March 23, 2011

Chocolate Give Away For Lucky Sweet Couple


syarat2nya ialah...

1. jadi follower kedua2 blog...done...

2. LIKE fanpage...done...

3. buat entry...gunakan title yang diberi...done...

4. copy banner...buh kat entry dan sidebar dan linkkan...done...


5. tag 3 orang bloggers...done...

aanie...

bambam...


lynn azlina...


6. komen kat komen box...done...




due date 30.03.2011...


pic masa bercuti di sunway lagoon tahun 2009...

hmmm...kami mula start bercinta masa saya 17 tahun...cinta sengap2...cinta jarak jauh...saya di penang...bf di johor...sapa pun taktau...heheh...

masa birthday saya yang ke-17, bf belikan saya jam tangan GUESS yang harga ratus2 lemon...memang terharu...masa tu saya tengah SPM...lepas dapat hadiah tu...saya show kat mak...tak bagitau abah pun sebab segan n takut kena marah...heheh...

masa umur 18 saya stat kolej...bulan february 1998...mak ajak saya saya pegi supermarket...kami nak shopping barang dapoq...terus mak belikan sekotak coklat...mak kata nah...hadiah...bagi kat farouk...heheh...kira mak merestui cinta kami...terharu sangat...

bulan may 1998, kami sekeluarga pergi bercuti di johor...masa tu la makcik saya buka cerita nak merisik saya...heheh...memang takut betul...alhamdulillah abah bagi green lite...terus sarung cincin merisik... =)

saya dan bf banyak berbual dalam telefon...bila dah stat kolej...saya mula sibuk...hanya dapat sembang seminggu 2-3 kali ja...xpa...janji call...bf sanggup tepon dari public phone masa dia pindah umah baru...saya xdak henfon...time tu henfon mahal sangat...memang takdak niat nak beli pun...

biasalah adat orang bercinta...ada pasang surutnya...kami pun tak terkecuali untuk mengalami keadaan ni... =)

pada tahun 2000, abah bf saya meninggal...bf ada ajak saya kahwin...saya pun setuju...kami tunang December 2000 dan berkahwin pada 18.12.2001...kami bernikah di rumah nenek di klang...dan kenduri di johor beberapa hari kemudian...

masa parents saya nak balik ke penang...memang tak tertahan rasanya nak berpisah dengan mereka...saya lebih rapat ngan mak...tapi masa tu rasa rindu kat abah lagi kuat dari rindu kat mak...sampai sekarang...kalau balik kampung mesti lagi banyak spend masa ngan parents...ke hulu dan ke hilir bersama2...

alhamdulillah...perkahwinan kam dikurniakan
3 orang cahayamata...dua puteri dan seorang putera...

December 2011 ni kami akan menyambut anniversary yang ke-10...alhamdulillah...semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...amin...



pic masa raya haji...

jam tu ada lagi sampai skang...walaupun penah jatuh dan pecah cermin...masa tu memang tepon hubby bagitau jam pecah cermin...huwaaaaa...banyak mana pecahnya...banyak tu jugak ayaq mata kluaq...masa tu pecah kat ofis...sebbek leh replace cermin dia...double layer cermin pecah...nak kata jatuh dari tempat tinggi...dak jugak...ntahla...



latest picture ngan jam GUESS...

3 Kata² Orang:

Fyqa said... [RePLy]

wahhh.. untungnya kan...

semoga bhagia selalu :D


gud luck kak :)

Putri Malu said... [RePLy]

Gud luck akak.. nice story.. :)
thankz juga sudi join..:)

Fadzillah Kamarudin said... [RePLy]

thanks dear...

LuaHKaN PeRaSaaN aNDa