Monday, November 15, 2010

STreaMyx ke BRoaDBaND...

ohh...
aku nak beralih arah...
dh xnak setia ngn streamyx lagi...
tambah
² lagi ngn penggunaan tenet yang tinggi...
aku la tu...
blogging ngn fbking...
bil byk wooo...
=(

semalam p supermarket...
lepas bayar...
kan ada byk booth kat ruang legar...

hubby jumpa ngn booth broadband...
layan punya layan...
tanya itu...
tanya ini...
dh tu dia tanya aku...
kita amik nak??
aku kata xnak...
nak survey dulu...
dia kata yang ni ok la...
harga cmni
²...
aku kata xmau...

dh tu nak sampai keta punya time...
dia tanya awat xmau...
aku kata aku nak celcom broadband...
dia kata memang aku tengok celcom la td...
aku pusing tgk nama kedai...
aku tanya...
bila masa maxis tu jadi celcom ekk...

ek eleh...
dia x prasan rupanya dia tanya pasal maxis broadband...
baru dia tau awat aku beria
² xmau amik time tu...
hahah...

tgu rabu ni la kalu nak survey
²...
kan cuti raya aji...
harap
² kedai bukak...
kalu x...
tgu sabtu or ahad je la...
=)

2 Kata² Orang:

Olivia Chin said... [RePLy]

hi, :) pada pendapat saya, kalau awak dah guna streamyx, teruskan je.
.
broadband ni, kalau dia buat hal, terus jadi 'beruk'band. :D
.
broadband ada had penggunaan, contoh awak ambil pelan 3GB sebulan, kalau dah capai kuota, buka blog yg banyak gambar mesti tak dapat load.
.
Kalau awak heavy user (cth: main video kat youtube sampai 28 kali sehari, download lagu, movie), broadband sangat tak berbaloi. hehe. ini pendapat peribadi saya saja.
.
saya guna maxis, setakat ni ok kat area saya (Kota Kinabalu,Sabah). Kawan2 saya yg guna celcom dan digi, start jam 8 malam sampai 2 pagi, dorang tak dapat online sebab line congested.
.
P/s:terpaksa menggunakan perkhidmatan broadband sebab duduk asrama.

Fadzillah Kamarudin said... [RePLy]

@Olivia Chin
thanks olivia...
maybe akan discuss ngn hubby dulu...

LuaHKaN PeRaSaaN aNDa