Monday, September 19, 2011

CeRiTa RaYa aKu...PaRT 4...


pagi2 lagi ina dah ketuk pintu bilik aku...

aku ngantuk laaaaa...

mentang2 la nak p umah tunang kesayangan dia...

laaaju ja dia bangkit...

pastu mintak tolong pun setujuuuu ja...

aku siap suh dia seterika baju kurung aku...

heheh...



kami bertolak p sik kui 10.00am...

ingatkan nak kuaq kui 9.00am...

tak jadi la...

lom siap pack baju nak p mandi manda nanti...

plan nak p 1 keta...

tapi keta alza abah tak muat la...

hmmmm...

terpaksa gak p 2 keta...

kami p ikut jalan lama...

lalu bukit berangan, lahar yooi, jarak, kulim...

ok...

aku tau sampai situ ja...

aku taktau kata sedim dekat ja...

sik jauh lagi...

ish...

takkan nak patah balik jauh2 dari sik semata2 nak mandi kat sedim...

terus tukaq plan...



kami sampai simpang umah annuar lam kui 12 lebih...

tunggu punya tunggu...

bayang2 annuar pun takdak...

haiseh...

kami kuaq dari keta...

kebas kaki duk lam keta lama2...

ada 1 pondok buah...

tak sangka plak ada monyet kat situ...

aku ingatkan ulaq...

heheh...



sebbek dah kena rantai...

ok...



hubby nak semayang jumaat...

nak belikan faisal mi lagi...

kami p pekan jeniang...

beli mi goreng mamak...

sedap wehhhhh...

mak ngan abah p kedai buah...

nak beli buah skit bagi kat family annuar...

sementara tunggu mak abah...

hubby p semayang dulu...

aku taktau kata janji lepas semayang jumaat...

ok...



alahai...

dari simpang yang kami tunggu annuar...

sampai kat umah dia...

tak sampai 5 minit ja...

lama betui kami tunggu annuar kat simpang tu...

kalu kami tau...

bek kami p sendiri...

heheh...

mak ngan nenek annuar sambut kami...

tapi...

kami jakun ngan umah kampung...

mula la round2 tengok pokok mo'tan...

uiks...

ada...

ada...

ada kala jengking...



heheh...

1st time aku tengok live...

aku ingatkan semut besaq duk angkat rama2...

abah sembang ngan aku pun aku wat taktau...

dok ralit usha semut tu...

tapi takkan semut larat angkat rama2??

bila p dekat baru aku tau tu kala jengking...

heheh...



sementara tunggu annuar ngan pakcik balik semayang jumaat...

kami lepak kat luaq umah...

sambil tu...

hubby snap2 picture...

rajin lak hubby aku ni...

selalunya susah tul nak snap2 picture...

sampai kena pujuk baru nak amik...

=D



berlatarbelakangkan umah annuar...

bestnya umah kampung...



budak kecik ni dok main buaian handmade...

heheh...



lepas annuar ngan pakcik sampai kami masuk dalam...

makan kuih raya...

pastu makan nasi...

lauk kampung...

terus terang aku habaq...

ni la 1st time aku makan ikan pekasam...

aku ingatkan ikan kicap...

huwaaa...

jenuh kena gelak...

aku makan separuh ja...

terus aku pass kat hubby...

heheh...



pakcik kirim buah mo'tan seguni...

makcik kirim cempedak sebijik...

kat sini la 1st time aku makan buah namnam...

texture macam jambu batu...

tapi masam...

sedap...



terus kami tanya annuar...

kat sini mana ayaq terjun yang best...

dia kata lata bayu...

orait...

terus mintak tolong dia bawak kami p sana...

makcik pun ikut...

makcik kata lepas antaq kami, nak p beraya umah adik beradik...



kami siap tapau ketupat ngan lemang lagi...



ohh...

ayaq kopi makcik sedap betui...

thanks makcik...



so...

jom p lata bayu...

tunggu next episode...


4 Kata² Orang:

Myra Jay said... [RePLy]

Tak bahaya ke kala jengking tu kak??

Besaq betul "-)

Fadzillah Kamarudin said... [RePLy]

@Myra Jay MJ...kecik ja...hubby amik picture zoom...tu yang nampak besaq... =)

~SukEMakAn~ said... [RePLy]

amboi. ak jugak yg eksaited.
T_______T

Fadzillah Kamarudin said... [RePLy]

@~SukEMakAn~ aikk...tak betui ka?? nak p umah tunang hang gak kan...heheh...

LuaHKaN PeRaSaaN aNDa